mini hamburgers 03


Receptár Ofyr: Minihamburgery 18.03.2020

Mini hamburgery:

Suroviny:

500 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa

250 g sobrasada (španielske mäkké chorizo)

1 vajce

1 žĺtok

2 lyžice strúhanky

2 malé, nadrobno nakrájané šalotky

1/4 nadrobno nakrájanej červenej kapusty

50 ml octu z červeného vína

2 avokáda

3 lyžice sushi octu

Med

 

Postup:

Trochou soli posoľte jemne nakrájanú červenú kapustu a nechajte minimálne tri hodiny odstáť. Potom opláchnite studenou vodou a dajte odkvapkať. Prilejte ocot z červeného vína a nechajte marinovať (pre najlepší výsledok pripravte kapustu deň vopred). Zmiešajte mäso so sobrasadou, vajíčkami, strúhankou, a ochuťte soľou a korením. Teraz vytvarujte malé hamburgery, ktoré budú mať o niečo väčší ako priemer žemle (mäso sa počas prípravy zmenší).

Vylúpnite avokádo a nakrájajte na malé kúsky. Pokvapkajte sushi octom, aby nestratilo farbu. Opekajte hamburgery na stredne rozpálenej varnej platni a pred dokončením naneste na každý hamburger trochu medu. Opečte hamburgerové žemle. Hamburger vložte do žemle a ako oblohu pridajte nakrájanú kapustu, drvenú šalotku a avokádo. Vznikne pravá chuťová bomba, ktorá kombinuje kyslosť červenej kapusty s jemným avokádom, pikantnou chuťou chorizo so sladko medovým záverom.

Dobrú chuť ;)



Kontaktný formulár