Receptár Ofyr: Minihamburgery 18.03.2020
Mini hamburgery:
Suroviny:
500 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa
250 g sobrasada (španielske mäkké chorizo)
1 vajce
1 žĺtok
2 lyžice strúhanky
2 malé, nadrobno nakrájané šalotky
1/4 nadrobno nakrájanej červenej kapusty
50 ml octu z červeného vína
2 avokáda
3 lyžice sushi octu
Med
Postup:
Trochou soli posoľte jemne nakrájanú červenú kapustu a nechajte minimálne tri hodiny odstáť. Potom opláchnite studenou vodou a dajte odkvapkať. Prilejte ocot z červeného vína a nechajte marinovať (pre najlepší výsledok pripravte kapustu deň vopred). Zmiešajte mäso so sobrasadou, vajíčkami, strúhankou, a ochuťte soľou a korením. Teraz vytvarujte malé hamburgery, ktoré budú mať o niečo väčší ako priemer žemle (mäso sa počas prípravy zmenší).
Vylúpnite avokádo a nakrájajte na malé kúsky. Pokvapkajte sushi octom, aby nestratilo farbu. Opekajte hamburgery na stredne rozpálenej varnej platni a pred dokončením naneste na každý hamburger trochu medu. Opečte hamburgerové žemle. Hamburger vložte do žemle a ako oblohu pridajte nakrájanú kapustu, drvenú šalotku a avokádo. Vznikne pravá chuťová bomba, ktorá kombinuje kyslosť červenej kapusty s jemným avokádom, pikantnou chuťou chorizo so sladko medovým záverom.
Dobrú chuť ;)