OFYR receptár: "Hutsepot" - zeleninový guláš s pečenými bravčovými kotletami 09.11.2021

Chcete v týchto chladných dňoch pripraviť na OFYRe niečo výnimočné? Tento v zahraničí obľúbený recept na tzv. Hutsepot - zeleninový guláš získa vďaka OFYRu príjemnú dymovú príchuť a určite prekvapí všetkých milovníkov dobrého jedla.

Potrebovať budete:

  • 1,5 kg bravčových kotliet
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 3 malé okrúhlice/biele reďkovky
  • 200 g klíčkov
  • 3 zemiaky
  • 1 paštrnák
  • 1/4 zelenej kapusty
  • 1/4 malého zeleru
  • 1 pór
  • 4 bobkové listy
  • 1 stonku saturejky
  • 8 bobúľ borievky
  • 4,5 l teľacieho vývaru
  • Horčica

Postup:

Rebierka upečte do chrumkava. Všetku zeleninu očistite a nakrájajte na hrubšie kocky. Preneste všetky ingrediencie do hrnca a varte 1,5 hodiny na OFYR platni (na strednom ohni). Ak je to potrebné, každú chvíľu pridajte trochu vývaru.

Ochutíme soľou a korením. Chute tejto zimnej zeleniny sa krásne spájajú s vývarom a mäsom. Dymová chuť a vôňa dodajú celému jedlu výnimočnosť. Hotové jedlo podávajte v hlbokých miskách s horčicou.

Prajeme vám dobrú chuť!

20211112 POST 03   20211112 POST 02   20211112 POST 01



Kontaktný formulár