OFYR receptár: "Hutsepot" - zeleninový guláš s pečenými bravčovými kotletami 09.11.2021
Chcete v týchto chladných dňoch pripraviť na OFYRe niečo výnimočné? Tento v zahraničí obľúbený recept na tzv. Hutsepot - zeleninový guláš získa vďaka OFYRu príjemnú dymovú príchuť a určite prekvapí všetkých milovníkov dobrého jedla.
Potrebovať budete:
- 1,5 kg bravčových kotliet
- 2 cibule
- 3 mrkvy
- 3 malé okrúhlice/biele reďkovky
- 200 g klíčkov
- 3 zemiaky
- 1 paštrnák
- 1/4 zelenej kapusty
- 1/4 malého zeleru
- 1 pór
- 4 bobkové listy
- 1 stonku saturejky
- 8 bobúľ borievky
- 4,5 l teľacieho vývaru
- Horčica
Postup:
Rebierka upečte do chrumkava. Všetku zeleninu očistite a nakrájajte na hrubšie kocky. Preneste všetky ingrediencie do hrnca a varte 1,5 hodiny na OFYR platni (na strednom ohni). Ak je to potrebné, každú chvíľu pridajte trochu vývaru.
Ochutíme soľou a korením. Chute tejto zimnej zeleniny sa krásne spájajú s vývarom a mäsom. Dymová chuť a vôňa dodajú celému jedlu výnimočnosť. Hotové jedlo podávajte v hlbokých miskách s horčicou.
Prajeme vám dobrú chuť!